Etli Yaz Türlüsü

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Etli Yaz Türlüsü Tarifi İçin malzemeler
- 200 gr kuşbaşı kuzu eti
- 1 patlıcan
- 1 havuç
- 1 kabak
- 3 domates
- 1 soğan
- 1 patates
- 4~5 mantar
- 200 gr taze fasulye
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 su bardağı su
- Tuz
- Karabiber
Etli Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır?
- Mevsim sebzeleriyle hafif ve sağlıklı sofralar hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp bir tencerede tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin.
- Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin. Doğranmış domatesleri ekleyin.
- Tuz ve karabiber ekleyin ve dört bardak su ekleyin. Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin. Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis yapın.
Dilerseniz, klasik türlü tarifine de göz atabilirsiniz.

sara 12 Ekim 2016, 17:39
Teşekkürler güzel ve kolay bir tarif. Kemik suyu ile yapınca hem lezzetli hem de kolojen içermesi sayesinde grip vb. hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirici bir şifa kaynağı oldu.İçine bir de ince şeritler halinde doğranmış kırmızı kapy...Devamını Oku
Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR