ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

Etli Yaz Türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli Yaz Türlüsü Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 4~5 mantar
  • 200 gr taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır?

  • Mevsim sebzeleriyle hafif ve sağlıklı sofralar hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp bir tencerede tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin.
  • Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin. Doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin ve dört bardak su ekleyin. Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin. Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis yapın.

Dilerseniz, klasik türlü tarifine de göz atabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.