ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ YAZ TÜRLÜSÜ

Etli Yaz Türlüsü

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

5 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Yaz Türlüsü Tarifi İçin malzemeler

  • 200 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 1 patlıcan
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 3 domates
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 4~5 mantar
  • 200 gr taze fasulye
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Etli Yaz Türlüsü Nasıl Yapılır?

  • Mevsim sebzeleriyle hafif ve sağlıklı sofralar hazırlayın. Soğanı ince doğrayıp bir tencerede tereyağı ile kavurun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı etleri ekleyin.
  • Alaca soyulmuş ve kuşbaşı doğranmış patlıcan, havuç ve kabağı, temizlenmiş ve doğranmış fasulye ile mantarları ilave edin. Doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Tuz ve karabiber ekleyin ve dört bardak su ekleyin. Etler iyice pişinceye kadar yüksek ateşte pişirin. Ocaktan alınca yarım saat dinlendirin ve servis yapın.

Dilerseniz, klasik türlü tarifine de göz atabilirsiniz.

Yorumlar

sara 12 Ekim 2016, 17:39

Teşekkürler güzel ve kolay bir tarif. Kemik suyu ile yapınca hem lezzetli hem de kolojen içermesi sayesinde grip vb. hastalıklara karşı bağışıklık sistemini güçlendirici bir şifa kaynağı oldu.İçine bir de ince şeritler halinde doğranmış kırmızı kapy...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!