ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ SEMİZOTU

> ETLİ SEMİZOTU
4 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli semizotu tarifi için malzemeler
  • 1 kg semizotu 2 soğan 1 domates 250 gr kuzu kuşbaşı 2 çorba kaşığı margarin Yarım su bardağı pirinç 1 su bardağı su
  • tuz
Etli semizotu Nasıl Yapılır

Semizotlarının kök kısımlarını kesin. Yapraklı kısımlarını bol suda bir kaç kez yıkayın. Süzüp doğrayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Margarini tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Domatesi soyup küp küp doğrayın. 
Eti soğana ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. 1 bardak su ve tuz ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. 
Semizotu, pirinç ve domatesi ilave edip 10 dakika daha pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.