Etli Kereviz Yemeği

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
35 dakika

Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 kereviz
- 1 soğan
- Yarım limonun suyu
- 3 su bardağı su
- 200 gr kuşbaşı et
- 2 havuç
- 2 patates
- 20 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yumurtanın sarısı
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için
- Kereviz yaprağı
Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?
- Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.
- Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
- Sebzeleri ekleyin. Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
- Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR