ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ETLİ KEREVİZ YEMEĞİ

Etli Kereviz Yemeği

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Etli Kereviz Yemeği Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 1 soğan
  • Yarım limonun suyu
  • 3 su bardağı su
  • 200 gr kuşbaşı et
  • 2 havuç
  • 2 patates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Kereviz yaprağı

Etli Kereviz Yemeği Nasıl Yapılır?

  • Kerevizlerin ve patateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Havuçları yuvarlak doğrayın.
  • Soğanı yemeklik doğrayıp tereyağı ve et ile birlikte tencereye alın. Üzerine su ekleyip kapağı kapalı olarak 30 dakika pişirin.
  • Sebzeleri ekleyin. Unu bir miktar yemeğin suyu ile karıştırıp ekleyin ve kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Bir kasede yumurta sarısını çırpın. Yemeğin suyundan bir kepçe üzerine alarak karıştırın. Yavaş yavaş yemeğe ekleyin ve 5 dakika daha pişirin.
  • Servis tabağına alarak üzerini ince kıyılmış kereviz yaprağı ile süsleyerek sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!