ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ ENGİNAR DOLMASI

Etli enginar dolması

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli enginar dolması tarifi için malzemeler

  • 8 enginar
  • 300 gr kuzu kuşbaşı
  • 3 patates
  • 30 gr margarin
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 soğan
  • 6 arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 dal dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Etli enginar dolması Nasıl Yapılır

  • Enginarları soyup temizleyin ve iç kısımlarını oyun. Kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Patatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Arpacık soğanları ve sarımsakları soyun.
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Soğan ve eti ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiber serpin. Patatesleri ekleyip 5 dakika kavurun.
  • Enginarları oyuk kısmı üste gelecek şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçlerini etli patates ile doldurun.
  • Arpacık soğan ve sarımsakları enginarların yanına dizip margarini ilave edin. Tuz serpip suyu ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte sebzeler ve et yumuşayıncaya kadar pişirin. Dereotunu temizleyip kıyın. Enginarların üzerlerine serpip sıcak servis yapın.

Dilerseniz, faydaları saymakla bitmeyen İzmir usulü enginar dolması tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.