ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ERİŞTELİ SÜT KEBAP KAVURMASI

Erişteli süt kebap kavurması

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Erişteli süt kebap kavurması tarifi için malzemeler

  • 1 kg (koyun koldan kesilmiş) kuşbaşı et 50 gr tereyağı 1 çay bardağı ayçiçeği yağı 1 su bardağı sıcak süt 5 soğan 2 taze soğan sapı 4 dal maydanoz 1 çay kaşığı pul biber Tuz
  • karabiberErişte için: 1 paket hazır erişte 1 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası 3 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz

Erişteli süt kebap kavurması Nasıl Yapılır

Erişteyi makarna gibi tuzlu suda haşlayıp (3 kaşık haşlama suyunu ayırın) süzün. Domates ve biber salçalarını 3 çorba kaşığı haşlama suyuyla sulandırıp tencereye alın. Tereyağını ekleyip kısık ateşte karıştırın. Erişteyi ilave edip harmanlayın ve sıcak olarak muhafaza edin.

Soğanları soyup piyaz doğrayın. Taze soğan saplarını ince doğrayın. Maydanozu dal dal ayırın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğanı soteleyin. Eti ilave edip suyunu salıp çekene kadar arada bir karıştırarak 15-20 dakika kavurun. Üzerine sıcak sütü döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekince ocaktan alın. Taze soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Servis tabağına erişteyi alıp ortasına eti ilave edin. Maydanoz dallarıyla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.