ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ERİKLİ ŞİŞ KEBAP

Erikli Şiş Kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Erikli Şiş Kebap Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr malta eriği
  • 4 patlıcan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Köfte için
  • 750 gr kıyma (dana ve kuzu eti karışımı)
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 soğan
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharı
  • Domatesli sos için
  • 4 domates
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz

Erikli Şiş Kebap Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Patlıcanların uç kısımlarını kesip 2 parmak eninde halka şeklinde dilimleyin. Tuzlu suda 10 dakika bekletip süzün. Malta eriğini ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını temizleyin.

Köfte için, ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak ufalayın. Soğanları temizleyip kıyın. Kıyma, ekmek içi, sarımsak, soğan, tuz ve köfte baharını çukur bir kaba alıp yoğurun.

Ceviz iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın. Erik, köfte ve patlıcanları şişlere geçirin. Üzerlerine zeytinyağı sürün.

Sos için, domatesleri soyup zar şeklinde doğrayın. Kalan yağı tavada ısıtıp domates, biber salçası ve tuzu ilave edin ve salça kıvamında pişirin. Şişleri ızgara yada mangalda pişirin. Domates sosu ile birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!