ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EKMEKTE KUZU KEBABI

Ekmekte Kuzu Kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmekte Kuzu Kebabı Tarifi İçin malzemeler

  • 4 yuvarlak sandviç ekmeği
  • 500 gr kuzu kuşbaşı
  • 5 domates
  • 2 sivri biber
  • 3 dal taze soğan
  • 4-5 sarımsak
  • 5 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 6 siyah zeytin
  • Tuz
  • Pul biber

Süsleme için:

  • 6-7 kiraz domates
  • 2-3 sivri biber

Ekmekte Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Sandviç ekmeklerinin üst kısmını kapak şeklinde kesip iç kısımlarını bıçakla keserek çıkarın.
  • Taze soğanları ve sivri biberleri temizleyip kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın. Sarımsakları ezin. 
  • Sıvıyağı tavada kızdırın. Kuzu etini ilave edin, suyunu salıp çekinceye kadar tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.
  • Sarımsağı ekleyip birkaç dakika kavurun. Tuz, kekik ve pul biber serpip karıştırın. 
  • Sivri biber, taze soğan ve domatesi ete ekleyip karıştırın. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 25 dakika pişirin.
  • Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp doğrayın ve ete ekleyin. Karıştırıp ateşten alın. 
  • Etli karışımı sandviçlere paylaştırın. Kiraz domatesleri ve sivri biberleri fırında közleyip etli karışımın üzerine yerleştirin.
  • Sandviçlerin kapaklarını yarı aralık kalacak şekilde kapatıp servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!