ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ EKMEKLİ ET SOTE

Ekmekli Et Sote

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Ekmekli Et Sote Tarifi İçin malzemeler

  • 750 gr sotelik kuzu but kuşbaşı
  • 4 dilim soyalı ekmek
  • 6 domates
  • 4 sivribiber
  • 4 soğan
  • 150 gr mantar
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 15 gr tereyağı
  • 100 gr labne peyniri (veya krem peynir)
  • Birkaç dal maydanoz
  • Tuz
  • karabiber

Ekmekli Et Sote Nasıl Yapılır?

Domatesleri soyup rendeleyin. Sivribiberleri temizleyip dilimleyin. Soğanları temizleyip kıyın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip küp şeklinde doğrayın.

Zeytinyağını tavada kızdırıp soğan, sarımsak, limon suyu ve eti ekleyin. Birkaç dakika soteleyin. Et suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Domates, sivribiber, mantar ve biber salçalarını ilave edin. Tüm malzemeyi karıştırıp 10 dakika pişirin.

Sıcak suyu ekleyip tavanın kapağını kapatın ve etler iyice yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan alıp tereyağı, tuz ve karabiberi ekleyin ve karıştırın.

Ekmeklerin üzerlerine peyniri sürüp et soteyi paylaştırın. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak veya ılık servis yapın.

Süt kuzusu alırken dikkat edilmesi gerekenler:
Süt kuzusu etinin rengi açık pembe tonunda olmalı.
Hazırlayacağınız tarif için kuzu etinin en uygun bölümü seçilmeli. (Kol, but, gerdan...vs.)
Eti satın alırken yağsız olmasına özen gösterin

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!