ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ EGE USULÜ TENCERE KEBABI

EGE USULÜ TENCERE KEBABI

4 Kişilik
Hazırlama 15 dakika
Pişirme 1 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Ege usulü tencere kebabı tarifi için malzemeler
  • 750 gr kemiksiz kuzu kuşbaşı 6 çorba kaşığı sıvıyağ 1 kg taze soğan 1.5 su bardağı su Yarım su bardağı sirke 2 diş sarımsak 4 defne yaprağı Tuz
  • karabiber
Ege usulü tencere kebabı Nasıl Yapılır

Etleri güvece alıp 3 kaşık sıvıyağ ekleyerek kavurun. Suyunu salınca tuz ve karabiber ekleyip kavurmaya devam edin. 2 kaşık sıvıyağ ve 1.5 bardak su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte 30 dakika pişirin. 
Taze soğanları temizleyip yıkayın. Küçük küçük doğrayın. Sarımsakları ezin. Tavada 1 kaşık sıvıyağını ısıtıp taze soğanı kavurun ve pişmekte olan ete ilave edin. Ezilmiş sarımsak, sirke ve defne yapraklarını da ekleyip kısık ateşte 1 saat kadar pişirin. Defne yapraklarını yemeğin içinden alıp sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.