Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15033 Tarif
Çocuk
378 Tarif
Çorba
1374 Tarif
Diyet
4437 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2508 Tarif
Hafif Yemekler
62 Tarif
İçecek
1447 Tarif
Pratik Yemek
6610 Tarif
Salata ve Meze
1440 Tarif
Sos
497 Tarif
Tatlı
9898 Tarif
Yöresel
2051 Tarif
Popüler Tarifler
Brokolili Lahana Çorbası
Cevizli Kabak Salatası
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Domatesli Antrikot
Domatesli Antrikot
12 Nisan 2025
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Kabak Kavurma Tarifi
Lor Peynirli Dereotlu Poğaça Tarifi
Diyet 10 Dakika Poğaçası Tarifi
Pastane Usulü Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tarifi
Terbiyeli Yoğurt Çorbası Tarifi
Margarinsiz Limonlu Kurabiye Tarifi
13 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Üçüncü İsim Belli Oldu!
Az Malzemeyle Fark Yaratan Yoğurtlu 11 Nefis Tarif
Masterchef Çağatay Doğanoğlu Kimdir?
Hızlıca Hazırlanıp Buzluğa Atılacak 8 Pratik Yiyecek
Masterchef Eylül Soysal Kimdir?
14 Temmuz Masterchef Özeti: Ana Kadroya Giren Dördüncü İsim Belli Oldu!
Domatesli Antrikot için
Malzemeler
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 patates
6 domates
6 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt
Domatesli Antrikot
Nasıl Yapılır
Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.
Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.
Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Domatesli Tarifler
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuzu Ciğer Kavurma Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Mantarlı Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Ev Usulü Urfa Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
32 Dakika
Ciğer Şiş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
105 Dakika
Kuzu Kokoreç Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Kuşkonmazlı Lokum Bonfile Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.