ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DOMATESLİ ANTRİKOT

Domatesli Antrikot

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Domatesli Antrikot Tarifi İçin malzemeler

  • 6 parça antrikot
  • 6-8 marul yaprağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 6 patates
  • 6 domates
  • 6 diş sarımsak
  • 1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz 

Marinat malzemesi:

  • 1 kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1 kahve fincanı süt

Domatesli Antrikot Nasıl Yapılır?

  • Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
  • Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin. 
  • Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
  • Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin. 
  • Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
  • Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
  • Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
  • Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
  • 10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!