İmsakiye
Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
14266 Tarif
Çocuk
374 Tarif
Çorba
1287 Tarif
Diyet
4404 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2347 Tarif
Hafif Yemekler
53 Tarif
İçecek
1416 Tarif
Pratik Yemek
5306 Tarif
Salata ve Meze
1304 Tarif
Sos
471 Tarif
Tatlı
8902 Tarif
Yöresel
1989 Tarif
Popüler Tarifler
Marul Yemeği (Tire)
Lüfer Tava
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Domatesli Antrikot
Domatesli Antrikot
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi :
25 dakika
Pişirme Süresi :
35 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Barbun buğulama
Soğanlı ciğer tava
Ciğer yahnisi
Yoğurtlu yarma çorbası
Bibimbap
Peskütan Çorbası
İtalyan Yemekleri: İtalyan Mutfağından 25 Nefis Tarif
Ankara Piknik Alanları: Ankara'nın En İyi 12 Piknik Yeri
Makedonya Yemekleri: Makedon Mutfağından 11 Yemek
Mutfak Çeyizinde Neler Olmalı: Mutfak İçin Eksiksiz Çeyiz Listesi
Mart Ayı Sebze ve Meyveleri
Timsah Eti Yenir Mi?
Domatesli Antrikot için
Malzemeler
6 parça antrikot
6-8 marul yaprağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
6 patates
6 domates
6 diş sarımsak
1'er tatlı kaşığı kimyon ve kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Marinat malzemesi:
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 çorba kaşığı limon suyu
1 kahve fincanı süt
Domatesli Antrikot
Nasıl Yapılır
Marinat için; zeytinyağı, limon suyu ve sütü çukur bir kapta karıştırın. Antrikotları ekleyip 5 saat bekletin. Etleri alıp süzün.
Patatesleri soyup yuvarlak dilimleyin. Domatesleri soyup rendeleyin. Sarımsakları soyup halka halka dilimleyin.
Bir kaşık zeytinyağını teflon tavada ısıtın. Antrikotları ekleyip iki taraflı kızartın. Patates dilimlerini aynı tavada kızartın.
Marul yapraklarını bol suyla yıkayıp kâğıt havluyla kurulayın. Üç marul yaprağını yağlanmış kare fırın kabına yerleştirin.
Marul yapraklarının üzerine antrikot ve patatesleri dizin. Kalan yağı tavada kızdırıp sarımsakları pembeleştirin.
Domates, kimyon, kekik, karabiber ve tuz ekleyip kısık ateşte pişirin. Domates sosunu patateslerin üzerine paylaştırın.
Kalan marul yapraklarını üzerlerine kapatın. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile sıkıca kapatın.
Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 15-20 dakika pişirin. Alüminyum folyoyu kabın üzerinden alıp fırın sıcaklığını 180 dereceye düşürün.
10-15 dakika daha pişirin. Marul yapraklarını etlerin üzeriden alıp servis tabaklarına paylaştırın. Sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Akşam Yemeği
Domatesli Tarifler
Fırın Yemekleri
Et Tarifleri
Kızartma Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
40 Dakika
Izgara Ciğer
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
75 Dakika
Ayvalı Kuzu Güveç
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Etli Soğan Yahnisi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
185 Dakika
Paidakia
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Fırında Ciğer Sote
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
150 Dakika
Sebzeli Et Haşlama
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.