ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DOMATES SOSLU BONFİLE

Domates Soslu Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Domates Soslu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • 30 gr tereyağı
  • 4 domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kesme şeker
  • Tuz

Garnitür için

  • 50 gr tereyağı
  • 2 havuç
  • 1 çay bardağı mısır konservesi
  • 1 çay bardağı haşlanmış bezelye

Domates Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?

Bonfileleri yanmaz tavada tereyağı ile kızartın. Domates sosu için, domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın. Zeytinyağı, tuz, ezilmiş sarımsak ve şekeri ilave edip pişirin. Ayrı bir tavada halka doğradığınız havuçları tereyağında soteleyin. Mısır taneleri ve bezelyeleri ilave edip 1-2 dakika daha soteleyin. Servis tabağına bonfileleri alın. Üzerine domates sosu döküp, garnitür ile birlikte servis yapın.

 Dilerseniz, Fransız mutfağının dünyaca ünlü lezzeti cafe de paris soslu bonfile tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!