ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA FİLETO İLE TAYLAND SALATASI

Dana Fileto İle Tayland Salatası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Fileto İle Tayland Salatası Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 650 gr dana fileto Yarım salatalık 12 küçük kırmızı turp 1 marul Tuz
  • karabiberSos için: 1 salçalık kırmızı biber 2

3 dal dereotu 2 diş sarımsak 1 limon suyu 1 çay kaşığı tozşeker

Dana Fileto İle Tayland Salatası Nasıl Yapılır?

Filetoların üzerine karabiber serpin. Isıtılmış çelik tavada 5-6 dakika iki taraflı pişirin. 15 dakika dinlendirip ince ince dilimleyin. Salatalığı sebze soyacağı ile uzun ve ince dilimler halinde kesin. Turpları ince ince dilimleyin. 
Sosu hazırlamak için; salçalık kırmızı biberi temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın, sarımsağı ezin. Biberleri derin bir kaseye alıp dereotu, sarımsak, limon suyu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. 
Et dilimleri, salatalık ve turpları geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. 
Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Küçük yapraklarını salata tabağına yerleştirin. Büyük yaprakları doğrayıp etli karışıma ekleyin ve harmanlayıp tabağa alın. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!