ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DANA FİLETO İLE TAYLAND SALATASI

DANA FİLETO İLE TAYLAND SALATASI

6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 5 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana fileto ile Tayland salatası tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 650 gr dana fileto Yarım salatalık 12 küçük kırmızı turp 1 marul Tuz
  • karabiberSos için: 1 salçalık kırmızı biber 2

3 dal dereotu 2 diş sarımsak 1 limon suyu 1 çay kaşığı tozşeker

Dana fileto ile Tayland salatası Nasıl Yapılır

Filetoların üzerine karabiber serpin. Isıtılmış çelik tavada 5-6 dakika iki taraflı pişirin. 15 dakika dinlendirip ince ince dilimleyin. Salatalığı sebze soyacağı ile uzun ve ince dilimler halinde kesin. Turpları ince ince dilimleyin. 
Sosu hazırlamak için; salçalık kırmızı biberi temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın, sarımsağı ezin. Biberleri derin bir kaseye alıp dereotu, sarımsak, limon suyu ve tozşekeri ekleyip karıştırın. 
Et dilimleri, salatalık ve turpları geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın. 
Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Küçük yapraklarını salata tabağına yerleştirin. Büyük yaprakları doğrayıp etli karışıma ekleyin ve harmanlayıp tabağa alın. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.