Dana fileto ile Tayland salatası

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
25 dakika
Pişirme
Süresi
5 dakika
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Dana fileto ile Tayland salatası tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 4 çorba kaşığı sızma zeytinyağı 650 gr dana fileto Yarım salatalık 12 küçük kırmızı turp 1 marul Tuz
- karabiberSos için: 1 salçalık kırmızı biber 2
3 dal dereotu 2 diş sarımsak 1 limon suyu 1 çay kaşığı tozşeker
Dana fileto ile Tayland salatası Nasıl Yapılır
Filetoların üzerine karabiber serpin. Isıtılmış çelik tavada 5-6 dakika iki taraflı pişirin. 15 dakika dinlendirip ince ince dilimleyin. Salatalığı sebze soyacağı ile uzun ve ince dilimler halinde kesin. Turpları ince ince dilimleyin.
Sosu hazırlamak için; salçalık kırmızı biberi temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın, sarımsağı ezin. Biberleri derin bir kaseye alıp dereotu, sarımsak, limon suyu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Et dilimleri, salatalık ve turpları geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın.
Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Küçük yapraklarını salata tabağına yerleştirin. Büyük yaprakları doğrayıp etli karışıma ekleyin ve harmanlayıp tabağa alın. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Sosu hazırlamak için; salçalık kırmızı biberi temizleyip ince ince doğrayın. Dereotunu kıyın, sarımsağı ezin. Biberleri derin bir kaseye alıp dereotu, sarımsak, limon suyu ve tozşekeri ekleyip karıştırın.
Et dilimleri, salatalık ve turpları geniş bir kaba alın. Hazırladığınız sosu ekleyip karıştırın.
Marulu yaprak yaprak ayırıp yıkayın ve süzün. Küçük yapraklarını salata tabağına yerleştirin. Büyük yaprakları doğrayıp etli karışıma ekleyin ve harmanlayıp tabağa alın. Zeytinyağını salatanın üzerine gezdirerek döküp servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!