ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA ETLİ ISLAMA

Dana Etli Islama

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

1 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Etli Islama Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr dana eti
  • Yarım soğan
  • Yarım kırmızıbiber
  • Yarım sivri biber
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 kuru yufka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Ceviz içi

Süslemek için

  • Maydanoz

Dana Etli Islama Nasıl Yapılır?

Et ve bütün sebzeleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Tavada zeytinyağı ile önce ince doğradığınız sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiber, sivri biber ve eti ilave edip soteleyin. Salçayı ekleyerek kavurup su ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Tabağa yufkaları elle kırarak paylaştırın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı aktarın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!