Dana Etli Islama

Kaç
Kişilik
2 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Dana Etli Islama Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 100 gr dana eti
- Yarım soğan
- Yarım kırmızıbiber
- Yarım sivri biber
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 kuru yufka
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- Ceviz içi
Süslemek için
- Maydanoz
Dana Etli Islama Nasıl Yapılır?
Et ve bütün sebzeleri kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Tavada zeytinyağı ile önce ince doğradığınız sarımsak ve soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Kırmızıbiber, sivri biber ve eti ilave edip soteleyin. Salçayı ekleyerek kavurup su ilave edin. Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın. 15 dakika kaynatın. Tabağa yufkaları elle kırarak paylaştırın. Üzerine hazırladığınız etli karışımı aktarın. Üzerine iri çekilmiş ceviz içi serpin. Maydanoz ile süsleyerek servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR