ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DANA ETLİ, EKŞİLİ KEREVİZ

Dana Etli, Ekşili Kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Dana Etli, Ekşili Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 3 kereviz
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım kg dana eti
  • 1 soğan
  • Yeteri kadar et suyu
  • 1 kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Dana Etli, Ekşili Kereviz Nasıl Yapılır?

Derin bir kasede küp şeklinde doğradığınız kereviz, patates ve halka şeklinde doğradığınız havucu harmanlayın. 1 limonun suyu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Tencerede tereyağı ve ayçiçeği yağını ısıtın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak et suyu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişmeye yakın sebzeleri ve doğradığınız kereviz sapını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!