ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DANA ETLİ, EKŞİLİ KEREVİZ

Dana etli, ekşili kereviz

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana etli, ekşili kereviz tarifi için malzemeler

  • 3 kereviz
  • 2 havuç
  • 1 patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım kg dana eti
  • 1 soğan
  • Yeteri kadar et suyu
  • 1 kereviz sapı
  • Tuz
  • Karabiber

Dana etli, ekşili kereviz Nasıl Yapılır

Derin bir kasede küp şeklinde doğradığınız kereviz, patates ve halka şeklinde doğradığınız havucu harmanlayın. 1 limonun suyu ve unu ekleyip iyice karıştırın. Tencerede tereyağı ve ayçiçeği yağını ısıtın. Kuşbaşı şeklinde doğranmış etleri ilave edip soteleyin. Etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Yemeklik doğradığınız soğanı ekleyip sotelemeye devam edin. Etlerin üzerini geçecek kadar sıcak et suyu ekleyip, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişmeye yakın sebzeleri ve doğradığınız kereviz sapını ekleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Sebzeler pişince ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

 

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.