İstanbul’un en ünlü restoranları arasında yer alan Cabbar lezzetlerinden özel spesiyal tarif..
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Süzme yoğurt ve labne peyniri iyice karıştırın ve tuz ekleyerek servis tabağının altına yayın ve dinlenmeye bırakın.
Nohudu bir tavada tereyağı ile kavurun ve kurutulmuş eti ilave edin. Ardından tuz, dağ kekiği ve toz biberi ekleyerek 4-5 dakika kavurun ve yoğurdun üstüne yayın.
Kuzu etini halka halka dilimleyerek tuz ve pul biber ile karıştırdıktan sonra şişlere geçirin.
Şerit halindeki kuzu bonfileyi, şişlere dizdiğiniz etin etrafına sarın ve kömür ateşinde çevirerek 6 dakika süreyle pişirin.
Bu süre içinde ızgaranın bir köşesinde biber ve domatesleri de pişirin.
Şişten çıkardığınız Cabbar spesiyali, yoğurtlu ve nohutlu servis tabağının üstüne yerleştirin ve biber ve domatesle birlikte lavaş eşliğinde servis edin.
Teşekkür ederiz.