Bodrum Usulü Çökertme Kebabı

Bodrum'un en gözde yemekleri arasında yer alan nefis çökertme kebabı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimizden yararlanabilirsiniz.
Kaç
Kişilik
1 kişilik
Hazırlama
Süresi
20 dakika
Pişirme
Süresi
30 dakika

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 patates
Kebap için
- 150 gr dana bonfile
- 1 diş sarımsak
- 5 gr taze fesleğen
- 20 gr tereyağı
- 1 soğan
- 50 gr domates sos
- 50 ml sıcak su
- Tuz
- Tane karabiber
- 30 gr çırpılmış yoğurt
Bodrum Usulü Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın.
- Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın.
- Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin.
- Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin.
- Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın.
- Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurt döküp servis yapın.
Dilerseniz, biftek ile hazırlanan klasik çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR