ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BODRUM USULÜ ÇÖKERTME KEBABI

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı

Bodrum'un en gözde yemekleri arasında yer alan nefis çökertme kebabı nasıl yapılır diye merak ediyorsanız, tarifimizden yararlanabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 patates

Kebap için

  • 150 gr dana bonfile
  • 1 diş sarımsak
  • 5 gr taze fesleğen
  • 20 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 50 gr domates sos
  • 50 ml sıcak su
  • Tuz
  • Tane karabiber
  • 30 gr çırpılmış yoğurt

Bodrum Usulü Çökertme Kebabı Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri boyuna çok ince dilimleyin. Dilimleri tekrar uzunlamasına jülyen kesip suyun içine aktarın.
  • Bir müddet suda beklettikten sonra suyunu iyice süzün ve çıtır oluncaya kadar bol ayçiçeği yağında kızartın. Bonfileyi jülyen doğrayın.
  • Tereyağı ve eti tencerenin kapağı kapalı olarak et suyunu salıp çekinceye kadar jülyen doğranmış soğan, ince doğranmış sarımsak ve kıyılmış fesleğen ile birlikte pişirin.
  • Soğanlar bir müddet sotelendikten sonra domates sos ve sıcak suyu ilave edip tencerenin kapağını tekrar kapatın ve kısık ateşte pişirin.
  • Etler piştikten sonra tuz ve tane karabiberle tatlandırıp ocaktan alın. Çıtır patatesleri çukur bir tabağa alın.
  • Kebabı sosuyla birlikte patateslerin üzerine yerleştirin. Üzerine yoğurt döküp servis yapın.

 Dilerseniz, biftek ile hazırlanan klasik çökertme kebabı tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!