ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEZELYE PÜRESİ YATAĞINDA KUZU MADALYON

Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon

Bezelye püresi yatağında kuzu madalyon

Kötü kolesterolü düşürmesiyle bilinen bezelye, diyet lifi içeren besinler arasındadır. Hazırsanız, bezelye püresi yatağında kuzu madalyon tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

44 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon Tarifi İçin malzemeler

Bezelye püresi için

  • 600 g taze bezelye
  • 1 diş sarımsak
  • 3 dal taze nane
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı labne peyniri
  • Tuz
  • Karabiber

Izgara madalyon için

  • 400 g kuzu madalyon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım çay bardağı krema
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı değirmen kırmızı top biber

Bezelye Püresi Yatağında Kuzu Madalyon Nasıl Yapılır?

  • Bezelye püresi için bezelyeleri ayıklayıp bir tencereye alın. Üzerine soğuk su ve tuz ilave edip haşlayın.
  • Haşlanan bezelyeleri bir kevgir yardımıyla sudan çıkartıp geniş bir kaseye alın. Üzerine yarım çay bardağı kadar haşlama suyundan ilave edin.
  • Ezdiğiniz sarımsak, ince kıydığınız nane, zeytinyağı, tuz ve karabiberi ilave edip pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Labne peynirini ilave edip karıştırın.
  • Kuzu madalyonları yapışmaz yüzeyli bir tavada mühürleyin. Bir kasede çırptığınız zeytinyağı, krema, tuz, köri ve kırmızı top biber ilave edip etler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Bezelye püresini yayvan bir servis tabağına yayın. Kremalı madalyonları üzerine yerleştirin ve bir miktar baharatlı sosundan gezdirip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!