ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ BEYAZ YAHNİ

Beyaz Yahni

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

45 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Beyaz Yahni Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr kemikli kuzu eti
  • 2 soğan
  • 30 gr margarin
  • 1 havuç
  • 1 defne yaprağı
  • 1 tutam tarçın
  • 2 tane karanfil
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut

Terbiye için

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 limonun suyu
  • 2 çorba kaşığı un
  • Yarım su bardağı et suyu

Beyaz Yahni Nasıl Yapılır?

  • Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
  • Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
  • Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
  • Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
  • Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
  • Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
  • Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!