Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15802 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1463 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2673 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7497 Tarif
Salata ve Meze
1567 Tarif
Sos
516 Tarif
Tatlı
10734 Tarif
Yöresel
2087 Tarif
Popüler Tarifler
Patatesli Pide
Milföy Pasta
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Beyaz Yahni
Beyaz Yahni
08 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
İrmiksiz Kesme Muhallebi Tarifi
Bayatlamayan kavanoz kurabiyesi Tarifi
Çikolatalı Kütük Pasta Tarifi
Tahinli Kurabiye Tarifi
Mayasız 3-2-1 Poğaça Tarifi
Soğanlı Patates Kavurma Tarifi
Kuru Fasulyenin Kabuk Atmaması İçin Ne Yapılır?
Biber Kızartırken Sıçramaması İçin Ne Yapmalı?
Mayasız Poğaçaya Süt Mü Yoğurt Mu Konulur?
Anne Köftesinin Yumuşak Olması İçin Ne Yapmalı?
Basmati Pirinç Neden Kavrulmaz?
Mantarın Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?
Beyaz Yahni için
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu eti
2 soğan
30 gr margarin
1 havuç
1 defne yaprağı
1 tutam tarçın
2 tane karanfil
Tuz
Karabiber
2 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiye için
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı et suyu
Beyaz Yahni
Nasıl Yapılır
Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Bakliyat Tarifleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Gulaş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Evde Döner Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.