Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Milföy Hamuru
Mantar Şiş
Anasayfa
Tarifler
Kırmızı Et Yemekleri
Beyaz Yahni
Beyaz Yahni
21 Ocak 2021 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
45 dakika
Kaç Kişilik:
6 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Soğanlama Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Cevizli Tahinli Muffin Tarifi
Bulgur Pilavına Hangi Baharatlar Yakışır?
30 Kasım Masterchef Türkiye İlk Ceketin Sahibi Kim Oldu?
Zeytinin Küflenmesini Önleyen 5 Pratik Yöntem
Pilava Şeker Neden Konur?
1 Aralık Masterchef Türkiye 2. Ceketin Sahibi Kim Oldu?
2 Aralık Masterchef Türkiye 3. Ceketi Kim Kazandı?
Beyaz Yahni için
Malzemeler
500 gr kemikli kuzu eti
2 soğan
30 gr margarin
1 havuç
1 defne yaprağı
1 tutam tarçın
2 tane karanfil
Tuz
Karabiber
2 su bardağı haşlanmış nohut
Terbiye için
2 yumurta sarısı
1 limonun suyu
2 çorba kaşığı un
Yarım su bardağı et suyu
Beyaz Yahni
Nasıl Yapılır
Kemikli kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ekleyin.
Tuz, temizlenmiş havuç, defne yaprağı ve karanfilli ilave edip 1 saat orta ateşte kaynatın.
Oluşan köpüğü kevgirle üzerinden alın. Etleri kemiklerinden ayırıp eti kuşbaşı büyüklüğünde parçalara bölün.
Soğanları soyup halka şeklinde doğrayın. Margarini başka bir tencerede eritin. Etleri ilave edip 3-4 dakika kavurun.
Haşlama suyundan 2 su bardağı et suyu ve nohutları ekleyip pişirin.
Pişmeye yakın, limon, un ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın. Üzerine et suyundan ilave edip yemekle karıştırın.
Pide parçalarını tavada kızartın. Üzerlerine eti yerleştirip suyunu gezdirin. Kıyılmış maydanoz serpip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Et Tarifleri
Kırmızı Et Yemekleri
Bakliyat Tarifleri
Akşam Yemeği
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kırmızı Et Tarifleri
80 Dakika
Gulaş Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
65 Dakika
Evde Döner Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
35 Dakika
Mantarlı Ciğer Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
30 Dakika
Kıymalı Çökertme Kebabı Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
45 Dakika
Zencefilli Et Sote Tarifi
Selinhdr
Kırmızı Et Tarifleri
27 Dakika
Arnavut Ciğeri Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.