Beğendili Kuzu Eti

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Beğendili Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 1 soğan
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 havuç
- Tane karabiber
- 4 parça kemikli kuzu eti
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı un
Beğendi için
- 5 patlıcan
- 25 gr tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Rendelenmiş muskat
- Yarım limonun suyu
Beğendili Kuzu Eti Nasıl Yapılır?
Soğanı küp şeklinde doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kısık ateşte kavurun. Doğranmış havuç, tane karabiber ve kemikli etleri ekleyerek soteleyin. Salça, tuz ve sıcak suyu ekleyin. 1 tatlı kaşığı unu su ile çözdürüp yemeğe ekleyin ve kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Beğendi için, patlıcanları közleyip içlerini çıkarın. Üzerine yarım limonun suyunu ekleyip karıştırın. Tereyağını eritip unu ekleyin ve rengi sararıncaya kadar kavurun. Karıştırmaya devam ederken azar azar sütü ekleyin ve koyulaşıncaya kadar pişirin. Patlıcanları ekleyip iyice karıştırın. Tuz ve rendelenmiş muskatı ekleyip karıştırın. Servis tabağına beğendiyi yayıp üzerine etleri yerleştirerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR