Arpacık Soğanlı Kuzu Eti Kavurma

Arpacık Soğanlı Kuzu Eti Kavurma
24 Haziran 2023

Kuzu eti ile hazırlayacağınız lezzetlli tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Arpacık soğanlı ve kiraz domatesli bu tarif şık görüntüsü ile misafirlerinizden tam puan alacak. Siz ve malzemeleriniz hazırsanız tarifin detayları aşağıda. 

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Arpacık Soğanlı Kuzu Eti Kavurma için

Malzemeler

  • 600gr kuş başı kuzu eti
  • 10 arpacık soğan
  • 10 kiraz domates
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Karabiber
Arpacık Soğanlı Kuzu Eti Kavurma

Nasıl Yapılır

  1. Arpacık soğanların kabuklarını soyup tencereye aktarın.
  2. Kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ilave edip ayçiçeği yağında kavurun. 
  3. Domateslerin kabuklarını soymadan ilave edin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırarak kısık ateşte pişirin. 
  5. Sıcak servis yapın.
  6. Afiyet olsun.
Servis Önerisi
  • Yanında bulgur pilavı ile birlikte servis edebilirsiniz. 
Püf Noktası
  • Damak tadınıza göre farklı sebzeler ile zenginleştirebilirsiniz. 
  • Arpacık soğan yoksa 2 adet soğanı yemeklik doğrayarak tarife dahil edebilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo