ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ALTI EZMELİ KEBAP

Altı Ezmeli Kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Altı Ezmeli Kebap Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr parça kuzu eti
  • 2 kg domates
  • 2 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Terbiye için

  • Yarım yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 4 diş sarımsak

Altı Ezmeli Kebap Nasıl Yapılır?

Orta büyüklükte doğranmış kuzu etini geniş ve kapaklı bir kaba alın. Domates salçası, nane, karabiber, kırmızı pul iber ve kıyılmış sarımsağı ekleyip karıştırın. Eti bu şekilde buzdolabında 1 gün bekletin. Domatesleri bütün halde ızgarada pişirin. Kabuklarını soyup ezin. Kıyılmış soğan, tuz ve karabiber ekleyip karıştırın. Terbiyede beklettiğiniz etleri şişlere dizip ızgarada pişirin. Domatesin üzerine pişirdiğiniz etleri alıp yanında lavaşla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!