ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ACILI KUZU ŞİŞ

Acılı Kuzu Şiş

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Acılı Kuzu Şiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1

1.5 kg kuzu kuşbaşı (şişlik) Yarım kg kuşbaşı kuyruk yağıTerbiye için: Yarım çorba kaşığı acı pulbiber 3 çorba kaşığı sıvıyağ 1 tatlı kaşığı kekik 3

4 çorba kaşığı yoğurt

Acılı Kuzu Şiş Nasıl Yapılır?

Yoğurdu büyük bir kaba alın. Sıvıyağ, kekik ve pulbiberi ilave edip karıştırın. Etleri ve kuşbaşı kuyruk yağlarını ekleyip elinizle karıştırın. Üzerini kapatıp en az 2 saat bekletin.

Mangalı yakın. Etleri ince şişlere yağ parçaları ile değişimli olarak dizin. Küllenmiş kömür ateşinin üzerine dizip çevirerek pişirin. Etler pişerken üzerlerine tuz serpin. Afiyet olsun
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!