Haşhaş Tohumlu Hindi Pane

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Haşhaş Tohumlu Hindi Pane için

Malzemeler

  • 2 dilim hindi göğüs fileto
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 5 kornişon salatalık turşusu
  • Birkaç dal taze kekik

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Pane için

  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta
Haşhaş Tohumlu Hindi Pane

Nasıl Yapılır

  1. Havucun kabuğunu soyup ince uzun olacak şekilde jülyen kesin. Kabağı alacalı soyup aynı uzunlukta olacak biçimde kesin.
  2. Salatalık turşusunu da jülyen doğrayın. Doğradığınız sebzeleri taze kekikle bir kapta karıştırın.
  3. Pane karışımı için galeta unu ile haşhaş tohumunu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  4. Hindi etini et dövücü ile inceltin. Tezgahın üzerine yayın. Sebzelerin yarısını etin kenarına yerleştirin. Sıkı bir rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın.
  5. Ruloları önce una sonra da haşhaşlı pane karışımına bulayın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo