ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ HİNDİ YEMEKLERİ TARİFLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU HİNDİ PANE

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 dilim hindi göğüs fileto
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 5 kornişon salatalık turşusu
  • Birkaç dal taze kekik

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Pane için

  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Nasıl Yapılır?

  • Havucun kabuğunu soyup ince uzun olacak şekilde jülyen kesin. Kabağı alacalı soyup aynı uzunlukta olacak biçimde kesin.
  • Salatalık turşusunu da jülyen doğrayın. Doğradığınız sebzeleri taze kekikle bir kapta karıştırın.
  • Pane karışımı için galeta unu ile haşhaş tohumunu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  • Hindi etini et dövücü ile inceltin. Tezgahın üzerine yayın. Sebzelerin yarısını etin kenarına yerleştirin. Sıkı bir rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın.
  • Ruloları önce una sonra da haşhaşlı pane karışımına bulayın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

guvenli12.10.2016 16:50:31

Farklı yemek tarifleriniz var. Başarılar arkadaşlar

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.