Haşhaş Tohumlu Hindi Pane

Kaç
Kişilik
4 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 2 dilim hindi göğüs fileto
- 1 havuç
- 1 kabak
- 5 kornişon salatalık turşusu
- Birkaç dal taze kekik
Kızartmak için
- ayçiçeği yağı
Pane için
- 1 çay bardağı haşhaş tohumu
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 3 yumurta
Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Nasıl Yapılır?
- Havucun kabuğunu soyup ince uzun olacak şekilde jülyen kesin. Kabağı alacalı soyup aynı uzunlukta olacak biçimde kesin.
- Salatalık turşusunu da jülyen doğrayın. Doğradığınız sebzeleri taze kekikle bir kapta karıştırın.
- Pane karışımı için galeta unu ile haşhaş tohumunu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
- Hindi etini et dövücü ile inceltin. Tezgahın üzerine yayın. Sebzelerin yarısını etin kenarına yerleştirin. Sıkı bir rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın.
- Ruloları önce una sonra da haşhaşlı pane karışımına bulayın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Dilimleyip sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR