ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ HAŞHAŞ TOHUMLU HİNDİ PANE

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 dilim hindi göğüs fileto
  • 1 havuç
  • 1 kabak
  • 5 kornişon salatalık turşusu
  • Birkaç dal taze kekik

Kızartmak için

  • ayçiçeği yağı

Pane için

  • 1 çay bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 3 yumurta

Haşhaş Tohumlu Hindi Pane Nasıl Yapılır?

  • Havucun kabuğunu soyup ince uzun olacak şekilde jülyen kesin. Kabağı alacalı soyup aynı uzunlukta olacak biçimde kesin.
  • Salatalık turşusunu da jülyen doğrayın. Doğradığınız sebzeleri taze kekikle bir kapta karıştırın.
  • Pane karışımı için galeta unu ile haşhaş tohumunu bir kapta karıştırın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpın.
  • Hindi etini et dövücü ile inceltin. Tezgahın üzerine yayın. Sebzelerin yarısını etin kenarına yerleştirin. Sıkı bir rulo şeklinde sarıp mutfak ipiyle bağlayın.
  • Ruloları önce una sonra da haşhaşlı pane karışımına bulayın. Kızgın yağda çevirerek kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Dilimleyip sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!