ANASAYFA TARİFLER HİNDİ YEMEKLERİ HARDAL SOSLU PATATESLİ HİNDİ

Hardal Soslu Patatesli Hindi

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Hardal Soslu Patatesli Hindi Tarifi İçin malzemeler

  • 12 dilim hindi göğüs fileto
  • 8-10 küçük patates
  • 3 çorba kaşığı margarin
  • 3 diş sarımsak
  • 3 çorba kaşığı hardal
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 2-3 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Hardal Soslu Patatesli Hindi Nasıl Yapılır?

Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın ve süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın. Sarımsakları soyun. Geniş bir kapta hardal, tuz ve karabiberi karıştırıp hindi etlerini bu sosa bulayın. 
Margarini tavada eritip hindi etlerini ve sarımsak dişlerini ilave edin. Etleri çevirerek kızartın.
Pişen etleri ayrı bir tabağa alıp sarımsakları çıkarın. Tavada kalan yağa sirke ile kıyılmış maydanozu ilave edip kısık ateşte bir kaç dakika tutup patatesleri ekleyin. 2-3 dakika kavurup ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!