Hardal Soslu Patatesli Hindi

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
15 dakika
Pişirme
Süresi
15 dakika

Hardal Soslu Patatesli Hindi Tarifi İçin malzemeler
- 12 dilim hindi göğüs fileto
- 8-10 küçük patates
- 3 çorba kaşığı margarin
- 3 diş sarımsak
- 3 çorba kaşığı hardal
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 2-3 dal maydanoz
- Tuz
- Karabiber
Hardal Soslu Patatesli Hindi Nasıl Yapılır?
Patatesleri soyup tuzlu suda haşlayın ve süzün. Maydanozu yıkayıp kıyın. Sarımsakları soyun. Geniş bir kapta hardal, tuz ve karabiberi karıştırıp hindi etlerini bu sosa bulayın.
Margarini tavada eritip hindi etlerini ve sarımsak dişlerini ilave edin. Etleri çevirerek kızartın.
Pişen etleri ayrı bir tabağa alıp sarımsakları çıkarın. Tavada kalan yağa sirke ile kıyılmış maydanozu ilave edip kısık ateşte bir kaç dakika tutup patatesleri ekleyin. 2-3 dakika kavurup ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.
Margarini tavada eritip hindi etlerini ve sarımsak dişlerini ilave edin. Etleri çevirerek kızartın.
Pişen etleri ayrı bir tabağa alıp sarımsakları çıkarın. Tavada kalan yağa sirke ile kıyılmış maydanozu ilave edip kısık ateşte bir kaç dakika tutup patatesleri ekleyin. 2-3 dakika kavurup ateşten alın. Kapağı kapalı olarak 10 dakika dinlendirin. Sıcak olarak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR