ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ SOSİS CASSOULET

Sosis cassoulet

Sosis cassoulet

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sosis cassoulet tarifi için malzemeler

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 2 havuç
  • 4 diş sarımsak
  • 4 domates
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 800 g haşlanmış kuru fasulye
  • 300 ml sirke
  • 12 kalın sosis
  • 100 g bayat ekmek
  • Tuz
  • Karabiber

Sosis cassoulet Nasıl Yapılır

  • Bir çorba kaşığı zeytinyağını büyük bir tencerede kızdırın. Halka doğranmış soğanları,halka doğranmış havuçları, ezilmiş 3 diş sarımsağı, küp doğranmış domatesleri,maydanozu, kekiği, tuz ve karabiberi ekleyerek soteleyin. Hafif ateşte yaklaşık 5 dakika pişirin.
  • Fasulye, sirke ve 200 ml suyu karışıma ilave edin, kaynama noktasına geldiğinde 5 dakika kaynatın.
  • Fırınınızı fanlı olarak 180 derecede ısıtın.Büyük bir tavada kalan zeytinyağını ısıtın ve sosisleri kahverengileşinceye kadar pişirin.
  • Derin fırın kabının içerisini kalan sarımsak ile ovun. Fasulye karışımının yarısını kabın içerisine koyun. Sosisleri üzerine dizin ve en üste kalan fasulyeleri yayın. Kabın üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 45 dakika boyunca fırında pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.