ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ PAZILI KUZU KAVURMA

Pazılı Kuzu Kavurma

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Kuzu Kavurma Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg kuzu eti
  • 15 gr tereyağı
  • 3 diş sarımsak
  • 10~12 arpacık soğan
  • 1 havuç
  • 1 limonun suyu
  • 250 gr ıspanak ya da pazı
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı Kuzu Kavurma Nasıl Yapılır?

  • Sarımsakları temizleyip 1 çay kaşığı tuz ile havanda ezin. Soğanları soyun. Eti kuşbaşı doğrayın.
  • Pazı yada ıspanağı yıkayıp kıyın. Suyunu iyice süzün. Havucu soyup julyen doğrayın.
  • Tereyağını eritip eti 1 çay bardağı sıcak su ilave ederek kavurun.
  • Sırasıyla sarımsak, soğanlar, havuç, 1 limonun suyu ve pazı yada ıspanağı ekleyip 5 dakika daha kavurun. En son olarak nohut ile sıcak suyu ilave edin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp tuz ve karabiberle tatlandırın. Sıcak servis yapın
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!