ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ KIYMALI PRATİK TANTUNİ DÜRÜM

KIYMALI PRATİK TANTUNİ DÜRÜM

Kıymalı pratik tantuni dürüm
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı pratik tantuni dürüm tarifi için malzemeler
  • 4 lavaş ekmeği

Kıymalı harç için

  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g dana kıyma
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
Kıymalı pratik tantuni dürüm hazırlanışı

  • Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız sivri biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Lavaş ekmekleri tavada hafif ısıtın. Pişen kıymalı harcı üzerlerine paylaştırın. Kıymalı harcın dibinde kalan suyu harcın üzerine gezdirin. Dürüm şekilde sarıp sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!