Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm

Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm
18 Eylül 2020

Tantuni, Mersin'in en meşhur yemeğidir. Kıyma ile hazırlanan bu yemek, lavaş ekmeğine sarılarak servis edilir. İsteğe göre beyaz veya kırmızı et kullanılabilir. Hazırsanız, kıymalı pratik tantuni nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm için

Malzemeler

  • 4 lavaş ekmeği

Kıymalı harç için

  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g dana kıyma
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak
Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm

Nasıl Yapılır

  1. Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız sivri biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  2. Lavaş ekmekleri tavada hafif ısıtın. Pişen kıymalı harcı üzerlerine paylaştırın. Kıymalı harcın dibinde kalan suyu harcın üzerine gezdirin. Dürüm şekilde sarıp sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo