ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ KIYMALI PRATİK TANTUNİ DÜRÜM

Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm

Kıymalı pratik tantuni dürüm

Tantuni, Mersin'in en meşhur yemeğidir. Kıyma ile hazırlanan bu yemek, lavaş ekmeğine sarılarak servis edilir. İsteğe göre beyaz veya kırmızı et kullanılabilir. Hazırsanız, kıymalı pratik tantuni nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm Tarifi İçin malzemeler

  • 4 lavaş ekmeği

Kıymalı harç için

  • 2 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 500 g dana kıyma
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Kıymalı Pratik Tantuni Dürüm Nasıl Yapılır?

  • Yemeklik doğradığınız soğanı ve ezdiğiniz sarımsağı tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıymayı ekleyin ve rengi dönünceye kadar kavurmaya devam edin. İnce doğradığınız sivri biberler ve küp doğradığınız domatesleri ilave edin. Tuz ve baharatlarla tatlandırıp domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Lavaş ekmekleri tavada hafif ısıtın. Pişen kıymalı harcı üzerlerine paylaştırın. Kıymalı harcın dibinde kalan suyu harcın üzerine gezdirin. Dürüm şekilde sarıp sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!