ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ DANA KABURGA

DANA KABURGA

Dana kaburga
6 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Dana kaburga tarifi için malzemeler

Ön pişirme için:

  • 500 g dana kaburga
  • 1 lt sebze suyu
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 dal biberiye
  • 1 dal taze kekik
  • 10 adet tane karabiber

Risotto için:

  • 80 g Arborio pirinç
  • 3 adet kuşkonmaz
  • 40 g soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 25 g tereyağı
  • 25 g parmesan peyniri
  • 20 g zeytinyağı
  • 200 ml sebze suyu

Sunum için:

  • Cherry domates
  • Arpacık soğan
  • 100 ml soya sosu
  • 50 g bal
Dana kaburga Nasıl Yapılır

  • Tencerede kaburga ön pişirme malzemelerini ekleyip 4-5 saat kısık ateşte pişirin. Bir tavada risotto için soğanı ve sarımsağı zeytin yağında soteledikten sonra, Arborio pirincini ekleyip 5 dakika kavurun. Sebze suyunu 3 adımda ekleyip, pirinçler pişmeye yakın haşlanmış kuşkonmaz dilimlerini, tereyağı ve parmesanı ekleyin.
  • Tabağa risottoyu, pişirilen kaburgayı ve bir yerde çektirilen soya sos ve bal ile hazırladığınız sosu kaburganın üzerine koyup, domates ve arpacık soğan ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!