ANASAYFA TARİFLER FARKLI ET YEMEKLERİ BALKABAKLI HAVUÇ KÖFTESİ

Balkabaklı Havuç Köftesi

Balkabaklı havuç köftesi

A vitamini bakımından zengin olan havuç, yemeklerin ve salataların içerisinde sık sık kullanılır. Kemik ve göz sağlığını korumasının yanında sindirim sistemini de düzenler. Hazırsanız, balkabaklı havuç köftesi nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı Havuç Köftesi Tarifi İçin malzemeler

  • 400 g havuç
  • 200 g bal kabağı
  • 1 soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Süzme yoğurt
  • Sumak

Balkabaklı Havuç Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Havuç, bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp bastırarak yassı köfteler yapın.
  • Havuç köftelerini kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı süzme yoğurt koyun, sumak serpip sıcak servis yapın.

Vegan menülerini süsleyen nefis kabak köftesini de mutlaka deneyin.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!