ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ DİĞER ET YEMEKLERİ BALKABAKLI HAVUÇ KÖFTESİ

BALKABAKLI HAVUÇ KÖFTESİ

Balkabaklı havuç köftesi
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Balkabaklı havuç köftesi tarifi için malzemeler
  • 400 g havuç
  • 200 g balkabağı
  • 1 soğan
  • 1 demet dereotu
  • 1 demet maydanoz
  • 5 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı kırmızı pul biber

Kızartmak için

  • 1 su bardağı zeytinyağı

Üzeri için

  • Süzme yoğurt
  • Sumak
Balkabaklı havuç köftesi hazırlanışı

  • Havuç, balkabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız dereotu ve maydanozu ekleyip karıştırın. Galeta unu, yumurta, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayıp bastırarak yassı köfteler yapın. Havuç köftelerini kızgın yağda kızartın. Havlu kağıt üzerine alıp fazla yağını çektirin.
  • Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerlerine birer tatlı kaşığı süzme yoğurt koyun, sumak serpip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!