ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ YOĞURT SOSLU SOMON

Yoğurt Soslu Somon

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Yoğurt Soslu Somon Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 parça somon balığı
  • 150 gr tereyağı
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Garnitür için

  • 300 gr haşlanmış mısır tanesi
  • Yarım soğan
  • 500 gr ıspanak
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurtlu sos için

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım demet dereotu
  • Tuz
  • Karabiber

Yoğurt Soslu Somon Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı rendeleyip yoğurt ile karıştırın. Dereotunu ince kıyarak yoğurda ekleyin. Zeytinyağı, tuz ve karabiber ilave edin.
  • Soğanı küçük küp doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Ispanakları ekleyip soteleyin. Mısır tanelerini, tuz ve karabiberi ilave edip pişirin.
  • Ocaktan alıp küp şeklinde doğradığınız domatesi ekleyin. Somon balıklarına tuz, karabiber serpin.
  • Tereyağını yanmaz tavada eritin ve somonların iki tarafı da kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabaklarına yerleştirip üzerine yoğurtlu sosu gezdirin. Garnitür ile servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!