ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ USKUMRU TURŞUSU VE SUMAKLI KIRMIZI SOĞAN SALATASI

Uskumru Turşusu Ve Sumaklı Kırmızı Soğan Salatası

Uskumru turşusu ve sumaklı kırmızı soğan salatası

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumru Turşusu Ve Sumaklı Kırmızı Soğan Salatası Tarifi İçin malzemeler

  • 3 uskumru
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 kahve fincanı Himalaya tuzu
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 parça taze zencefil (İnce doğranmış)
  • 1 dal rezene (İnce doğranmış)

Sumaklı ve lahanalı soğan salatası için:

  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım demet nane
  • 1/4 beyaz lahana
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke

Uskumru Turşusu Ve Sumaklı Kırmızı Soğan Salatası Nasıl Yapılır?

  • Uskumru filetosunu cam bir tabağa sırtı yukarı gelecek şekilde yerleştirin.
  • Üzerine tuzu, sirkeyi, ince kıyılmış sarımsakları, zencefil parçalarını ve rezeneleri serpip, üzerini streçle kapatın. Buzdolabında 3 gün boyunca beklettikten sonra servis yapın.
  • Salata için kırmızı soğanları piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ilave edip iyice ovun ve fazla suyunu sıkın. Lahanayı da ince ince kıyın.
  • Yaprak yaprak ayrılmış naneleri, sirkeyi, sumağı, zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeyi harmanlayıp servis tabağına alın ve uskumru turşusu ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!