ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ USKUMRU TURŞUSU VE SUMAKLI KIRMIZI SOĞAN SALATASI

USKUMRU TURŞUSU VE SUMAKLI KIRMIZI SOĞAN SALATASI

Uskumru turşusu ve sumaklı kırmızı soğan salatası
5 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Uskumru turşusu ve sumaklı kırmızı soğan salatası tarifi için malzemeler
  • 3 uskumru
  • 1 kahve fincanı üzüm sirkesi
  • 1 kahve fincanı Himalaya tuzu
  • 1 diş sarımsak (İnce kıyılmış)
  • 1 parça taze zencefil (İnce doğranmış)
  • 1 dal rezene (İnce doğranmış)

Sumaklı ve lahanalı soğan salatası için:

  • 2 orta boy kırmızı soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • Yarım demet nane
  • 1/4 beyaz lahana
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
Uskumru turşusu ve sumaklı kırmızı soğan salatası Nasıl Yapılır

  •  Uskumru filetosunu cam bir tabağa sırtı yukarı gelecek şekilde yerleştirin. Üzerine tuzu, sirkeyi, ince kıyılmış sarımsakları, zencefil parçalarını ve rezeneleri serpip, üzerini streçle kapatın. Buzdolabında 3 gün boyunca beklettikten sonra servis yapın.
  • Salata için kırmızı soğanları piyazlık doğrayın. 1 çay kaşığı tuz ilave edip iyice ovun ve fazla suyunu sıkın. Lahanayı da ince ince kıyın. Yaprak yaprak ayrılmış naneleri, sirkeyi, sumağı, zeytinyağını ekleyin. Tüm malzemeyi harmanlayıp servis tabağına alın ve uskumru turşusu ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!