ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TON BALIKLI KABAK LOKMALARI

Ton Balıklı Kabak Lokmaları

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Ton Balıklı Kabak Lokmaları Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 kabak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 250 gr ton balığı konservesi
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 3 taze soğan
  • 10 kornişon turşu
  • Tuz

Süslemek için

  • Frenk soğanı
  • Dereotu

Ton Balıklı Kabak Lokmaları Nasıl Yapılır?

  • Kabakları sebze soyucu ile uzunlamasına ince dilimleyin. Üzerlerine fırça ile hafif zeytinyağı sürün ve 180 dereceye ayarlanmış fırında yumuşayıncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın.
  • Ton balığının yağını süzüp bir kaseye alın. Soğanları ve turşuyu ince doğrayıp ekleyin.
  • Mayonez ve tuz ilave edip iyice karıştırın. Kabakların uç kısımlarına balıklı karışımdan yerleştirip rulo şeklinde sarın.
  • Frenk soğanlarını yumuşaması için 5 dakika sıcak suda bekletin ve kabakları bağlayın. Ruloları servis tabağına aktarıp dereotu ile süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!