ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TEKİR TAVA

Tekir Tava

Karadeniz dışındaki denizlerde yazın rastlanır. Boyları 15 – 35 cm olabilir. Kumluk, çamur veya taşlık kıyı kesimlerinin 3 metreden 100 metreye kadar olan derinliklerinde yaşar. Diplerdeki kabuklular, böcekler ve diğer canlılarla beslenir. Yaz aylarında üreyip yapışkan yumurtalarını 10 – 60 m derinlere bırakır. Etinin lezzeti eski Roma çağlarından beri namlıdır. Hazırsanız, tekir tava nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tekir Tava Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 10 tekir balığı
  • Ayçiçeği yağı
  • Yarım su bardağı un
  • Tuz

Servis için

  • Mevsim yeşillikleri

Tekir Tava Nasıl Yapılır?

  • Tekir balığının pulları ve içini iyice temizleyin. Unun içine tuzu karıştırıp temizlenmiş tekir balıklarının her tarafını una bulayın.
  • Tavada bol ayçiçeğini ısıtın. Balıkları tavaya aktarıp her iki yanına da beşer dakika pişirip fazla yağını süzdürün. Kızarmış balıkları mevsim yeşillikleriyle birlikte servis yapın.

Tekir tavayı hazırlarken ihtiyaç duyabileceğiniz pratik balık soslarına buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!