ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TAZE BİBERİYELİ SOMON

Taze Biberiyeli Somon

Taze biberiyeli somon

Demir, kalsiyum ve B-6 vitaminleri içeren biberiye Akdeniz’e özgü ve hoş kokulu bir bitkidir. Kokusu nedeniyle parfüm üretiminde de kullanılan biberiye, çay olarak tüketilmesinin yanı sıra tavuk ve kuzu eti gibi yemeklere de büyük lezzet katar. Malzemeler hazırsa, biberiyeli somon tarifi için detaylara geçebiliriz.

Balık yemeye doyamayanlar için nefis somon tariflerini de buraya bırakıyoruz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Biberiyeli Somon Tarifi İçin malzemeler

  • 700-800 g somon fileto
  • 3 diş sarımsak
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 dal taze biberiye (İnce kıyılmış)
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Deniz tuzu (Taze çekilmiş)
  • Beyaz kuşkonmaz

Taze Biberiyeli Somon Nasıl Yapılır?

  • Sarımsağı havanda bir tutam tuzla birlikte ezin.
  • Taze biberiye, sarımsak püresi, rendelenmiş limon kabuğu ve 3-4 yemek kaşığı zeytinyağını küçük bir sos kabında karıştırın.
  • Somon filetoyu yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Her tarafına taze biberiyeli sostan sürün.
  • Kuşkonmazları da tepsinin kenarlarına yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 20 dakika pişirip sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!