ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ TARHUN SOSLU LEVREK BALIĞI

TARHUN SOSLU LEVREK BALIĞI

Tarhun soslu levrek balığı
5 Kişilik
Hazırlama 25 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhun soslu levrek balığı tarifi için malzemeler
  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış tarhun
  • 2 limon
  • 2 adet levrek
  • 50 ml beyaz şarap ya da sirke
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
Tarhun soslu levrek balığı Nasıl Yapılır

  • Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Küçük bir kasede tereyağı, tarhun ve rendeledikten sonra dilimlediğiniz 1 limonun kabuklarını ezin. Son olarak bir çimdik tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Balıkların üzerine çizikler atın ve derili tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına alın.Hazırladığınız tereyağlı karışımı balıkların üzerine ve özellikle kesiklerin arasına gelecek şekilde yayın.
  • Halkalar halinde kestiğiniz 1 limonu balıkların üzerine yerleştirin. Son olarak sirkeyi balıkların üzerinde gezdirip fırına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balıkları servis tabağına alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı su ilave edin.Ardından kaparileri ve kremayı ekleyin.Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek,yeşil salata veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!