ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ TARHUN SOSLU LEVREK BALIĞI

Tarhun Soslu Levrek Balığı

Tarhun soslu levrek balığı

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhun Soslu Levrek Balığı Tarifi İçin malzemeler

  • 50 g oda sıcaklığında tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış tarhun
  • 2 limon
  • 2 adet levrek
  • 50 ml beyaz şarap ya da sirke
  • 1 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber

Tarhun Soslu Levrek Balığı Nasıl Yapılır?

  • Fırını 200 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Küçük bir kasede tereyağı, tarhun ve rendeledikten sonra dilimlediğiniz 1 limonun kabuklarını ezin. Son olarak bir çimdik tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın.
  • Balıkların üzerine çizikler atın ve derili tarafı üste gelecek şekilde fırın kabına alın.Hazırladığınız tereyağlı karışımı balıkların üzerine ve özellikle kesiklerin arasına gelecek şekilde yayın.
  • Halkalar halinde kestiğiniz 1 limonu balıkların üzerine yerleştirin. Son olarak sirkeyi balıkların üzerinde gezdirip fırına yerleştirin ve 15-20 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız balıkları servis tabağına alın ve soğumaması için üzerlerini alüminyum folyo ile kapatın.
  • Sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresine 2 yemek kaşığı su ilave edin.Ardından kaparileri ve kremayı ekleyin. Hazırladığınız sosu balıkların üzerine dökerek, yeşil salata veya haşlanmış patates ile servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!