Sütte Balık

Sütte Balık
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Sütte Balık için

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 50 gr taze kaşar peyniri
  • Birkaç dilim domates
  • Mantar
  • Sarımsak

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt
Sütte Balık

Nasıl Yapılır

Beşamel sos için, yağı tencerede eritin. Hafif hararetli ısıda yağa unu ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ile tatlandırıp muhallebi kıvamında pişirin. Balığı üzerini geçecek kadar suda haşlayıp güvece alın. Domates dilimleri, birkaç diş sarımsak ve mantarları ekleyin. Üzerine beşamel sos gezdirip fırına verin. 20 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirini serpip peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo