ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SÜTTE BALIK

Sütte Balık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütte Balık Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 levrek
  • 50 gr taze kaşar peyniri
  • Birkaç dilim domates
  • Mantar
  • Sarımsak

Beşamel sos için

  • 1 yemek kaşığı un
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı süt

Sütte Balık Nasıl Yapılır?

Beşamel sos için, yağı tencerede eritin. Hafif hararetli ısıda yağa unu ilave edip karıştırın. Sürekli karıştırarak yavaş yavaş sütü ilave edin. Tuz ile tatlandırıp muhallebi kıvamında pişirin. Balığı üzerini geçecek kadar suda haşlayıp güvece alın. Domates dilimleri, birkaç diş sarımsak ve mantarları ekleyin. Üzerine beşamel sos gezdirip fırına verin. 20 dakika sonra fırından alıp üzerine kaşar peynirini serpip peynir eriyinceye kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!