ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SÜTLÜ DİLBALIĞI

Sütlü Dilbalığı

Sütlü dilbalığı

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sütlü Dilbalığı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr dilbalığı fileto
  • 35 gr tereyağı
  • 1 çay bardağı un
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Yarım limonun suyu
  • 2 dal dereotu
  • Tuz

Sütlü Dilbalığı Nasıl Yapılır?

  • Bir çorba kaşığı tereyağını tavada kızdırın. Dilbalığı filetoyu önlü arkalı kızartıp başka bir tabağa alın. Kapağı kapalı olarak bekletin.
  • Bir tavada 1.5 kaşık tereyağını kızdırın. Unu ilave edip karıştırarak kavurun. Un hafif esmerleşince süt ve yumurta sarısını ekleyip çırpın. Tuz ve limon suyunu ilave edip çırpmaya devam edin. Biraz koyulaşınca tavayı ocaktan alın.
  • Balık filetolarını fırın kabına alıp üzerini beşamel sosla kaplayın. Kalan yağı küp küp kesip rendelenmiş kaşar peyniriyle birlikte üzerine serpin. Kabı fırına verip üzeri hafif kızarıncaya kadar 8-10 dakika pişirin. Fırından alıp dereotu eşliğinde sıcak olarak servis yapın.
    Afiyet olsun.

Dilerseniz, tavada dil balığı tarifini de notlarınız arasına ekleyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!