ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SUSAMLI USKUMRU

Susamlı uskumru

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Susamlı uskumru tarifi için malzemeler

  • 500 g uskumru
  • 100 g zeytinyağı
  • 50 g hardal
  • 50 g soya sosu
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 diş sarımsak

Susamlı uskumru Nasıl Yapılır

Servis bıçağıyla temizleyip dörde böldüğünüz uskumruları yaklaşık 15 dakika kadar haşlayın. Yumurta sarısı ve hardalı iyice çırpıp zeytinyağını ekleyerek açılmasını sağlayın. Bir sos tenceresine öncesoya sosu ve sarımsağı sonra yumurtalı karışımı ekleyerek mayonez kıvamına gelinceye kadar pişirin. Sosu, haşladığınız uskumruların üzerine gezdirin. Kavurduğunuz susamları serpip biberiye ile süsleyip servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.