ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SOMONLU PAY

Somonlu Pay

Somonlu pay

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Somonlu Pay Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg patates
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • 600 ml süt
  • 2 somon fileto
  • 15 haşlanmış karides
  • 2 yemek kaşığı un
  • 150 g rendelenmiş çedar peyniri 

Süslemek için

  • 1 yemek kaşığı ince doğranmış taze soğan

Somonlu Pay Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yıkayıp iri doğrayın ve bir tencereye alın. Üzerine su ekleyin ve patatesler yumuşayıncaya kadar haşlayın. Bir ezici yardımıyla patatesleri ezin. Tereyağın yarısını, krema ve bir tutam tuzu ekleyip karıştırın. Kenara alın.
  • Sütü ve somon filetoları bir tavaya alıp 2-3 dakika pişirip ocaktan alın. Somon filetolarını bir süzgece alıp sütü kaba süzün. Balıkları bir tabağa alıp çatalla küçük parçalara ayırın. Haşlanmış karidesler ile birleştirip 5 küçük pay kabına paylaştırın. 
  • Sosu için, kalan tereyağını küçük bir tencereye alın. Üzerine unu ekleyip karıştırın. Süzdüğünüz sütü ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaynamaya başlayınca rendelenmiş çedar peynirinin yarısını ve karabiberi ilave edin. Karıştırıp ocaktan alın. 
  • Sosu pay kaplarına paylaştırın. Üzerine patates püresini yayın. Kalan peyniri üzerlerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Taze soğan ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!