ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SEBZELİ MEZGİT KAVURMA

Sebzeli mezgit kavurma

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sebzeli mezgit kavurma tarifi için malzemeler

  • 300 gr mezgit fileto
  • 10~12 kiraz domates
  • 3 taze soğan
  • 1 salçalık kırmızıbiber
  • 2 sivri biber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Sebzeli mezgit kavurma Nasıl Yapılır

Fileto mezgitleri parmak şeklinde doğrayın. Üzerine tuz serpip 20 dakika bekletin. Salçalık kırmızıbiber ve sivri biberlerin sap ve çekirdeklerini temizleyin. Biberleri parmak şeklinde doğrayın. Kiraz domatesleri yıkayıp kurulayın. Dörde kesin. Taze soğanları temizleyip iri parçalar şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurun. Balık etini ilave edip kavurmaya devam edin. Taze soğanı ekleyip 3-4 dakika daha fazla karıştırmadan kavurun. Kiraz domatesleri ekleyip ezmeden domateseleri de pişirin. Tuz, karabiber, kekik ve kırmızı pul biber ekleyip tatlandırın. 2 dakika daha pişirin ve tavayı ocaktan alın. Mezgit kavurmayı kırmızı soğan, limon dilimi, roka yaprakları ve fırında pişirilmiş kabuklu patatesle birlikte servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.