ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ ŞARAPLI SOS

Şaraplı sos

Kaç
Kişilik

0 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Şaraplı sos tarifi için malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı5 diş sarımsak1 su bardağı hardalYarım limonun suyuYarım su bardağı beyaz şarapTuz
  • karabiber

Şaraplı sos Nasıl Yapılır

Sarımsakları ince dilimleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp sarımsakları pembeleştirin ve tavayı ateşten alın.

Hardalı sarımsağın üzerine ekleyip karıştırın. Karışım özleştikten sonra beyaz şarabı ekleyip karıştırmaya devam edin. 

Limon suyunu da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberini ekleyip karıştırın. Servis yapın. Afiyet olsun
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.