ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ SALSA VERDE SOSLU ÇİPURA

Salsa Verde Soslu Çipura

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Salsa Verde Soslu Çipura Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 çipura

Salsa verde sos için

  • 1.5 limon
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 2~3 dal fesleğen
  • 150 gr kapari
  • 40 gr sarımsak
  • 1 su bardağı sızma zeytinyağı
  • 150 gr ançuez
  • Tuz
  • Taze çekilmiş karabiber

Salsa Verde Soslu Çipura Nasıl Yapılır?

Sos için gerekli malzemeleri keskin bir bıçakla kıyın. Üzerine azar azar zeytinyağı ekleyip karıştırın. Balıkları bol suyla temizleyip kağıt havluyla kurulayın. Üzerlerine tuz serpip ızgara da pişirin. Üzerlerine sos sürüp servis yapın.

Farklı tatlar keşfetmek için balık soslarından yararlanabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!