ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ SAKIZLI DENİZ LEVREK BUĞULAMA

Sakızlı Deniz Levrek Buğulama

Kaç
Kişilik

5 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakızlı Deniz Levrek Buğulama tarifi için malzemeler

  • 5 adet Levrek fileto (derisi alınmış)
  • 10 gr. havuç
  • 10 gr patates
  • 10 gr arpacık soğan
  • 10 gr kiraz domates
  • 200 gr krema
  • 10 gr çam sakızı
  • 2 gr tuz
  • 2 gr karabiber
  • 10 gr tereyağı

Sakızlı Deniz Levrek Buğulama Nasıl Yapılır

Tüm sebzeler ufak parçalar halinde kesilir ve haşlanır.

Derin bir tavaya sırayla taze krema, balıklar, sebzeler ve çam sakızı konur ve pişmesine az bir zaman kaldığında da kiraz domatesler eklenir.

Beş dakika süreyle pişirildikten sonra toprak güveçlere konarak servis edilir.

TARİF : Çırağan Palace Kempinski İstanbul’un balık restoranı Laledan’ın şefi Ahmet Kara’dan.

Yorumlarınız

smryna12.10.2016 16:42:08

bakliyatları saklarken böceklenmemesi için defne yaprağı ile saklayın.

Misafir12.10.2016 16:58:30

Çam sakızı ?

Misafir12.10.2016 17:11:19

Marketlerden bulabilirsiniz. Kurusunu ufalayıp toz halindede kullanabilirsiniz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.