ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ ROKA SALATALI DİL BALIĞI KIZARTMASI

Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 2 dil balığı
  • 10 gr tuz
  • 2 gr tane karabiber

Sos için

  • 500 gr mandalina
  • 20 gr tereyağı
  • 5 gr kapari çiçeği
  • 10 cl beyaz şarap

Salata için

  • 1 demet roka
  • 1 kırmızı soğan
  • 1 domates
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Roka Salatalı Dil Balığı Kızartması Nasıl Yapılır?

Dil balıklarının derilerini ve iç organlarını temizledikten sonra bol suyla yıkayıp kurulayın. Üzerlerine tuz ve taze çekilmiş karabiber serpin.

Mandalinaların suyunu sıkıp tencereye alın. Koyulaşana kadar kaynatıp ocaktan alarak soğutun. Beyaz şarabı başka bir tencereye alıp yarı yarıya azalana kadar kaynatın. Mandalina suyuna ekleyip karıştırın.

Salata için, rokaları bol suyla yıkayıp kurulayın. Soğanın kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Domatesi küçük parçalar şeklinde kesin. Soğan, domates ve roka yapraklarını ekleyip bir kaba alın. Zeytinyağı ve tuzu ekleyip harmanlayın.

Tereyağını tavada eritip kaparileri ekleyin. Balık filetoları ekleyip her iki tarafını tereyağında kızartın. Filetoları servis tabaklarına alıp üzerlerine beyaz şaraplı mandalina sosunu gezdirin. Tabaklara salatayı ekleyip servis yapın.

Düşük kalorili ve pratik tavada dil balığı tarifini notlarınız arasına eklemeyi unutmayın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.