ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PİRİNÇLİ VE KARİDESLİ SALATA

PİRİNÇLİ VE KARİDESLİ SALATA

2 Kişilik
Hazırlama 10 dakika
Pişirme -

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pirinçli ve karidesli salata tarifi için malzemeler
  • Yarım su bardağı pirinç1 su bardağı su15 gr margarin1 domates1 kabak250 gr karides1 demet taze İtalyan fesleğeni1 çorba kaşığı limon suyu2 çorba kaşığı zeytinyağıLollorosso ve kıvırcık yaprakları
Pirinçli ve karidesli salata Nasıl Yapılır

Pirinci yıkayıp süzün. Domatesi rendeleyin. Margarini eritip domatesi soteleyin. Suyunu çekmesine yakın pirinci ekleyip 2-3 dakika kavurun. Su ve tuz ekleyip su kaynayana kadar harlı, daha sonra kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp ılınmaya bırakın.

Karidesleri temizleyin. Kabağı yıkayıp soymadan küçük küpler halinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp kabak ve karidesleri soteleyin. Tavayı ocaktan alın. Pişirdiğiniz pilavı ekleyip harmanlayın.

* Lollorosso, kıvırcık ve fesleğen yapraklarını yıkayıp kuruluyın ve servis tabaklarına dizin. Üzerine karidesli pilavı ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.