ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ PAZILI LEVREK

> PAZILI LEVREK
2 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Pazılı levrek tarifi için malzemeler
  • 400 gr levrek fileto2 çorba kaşığı zeytinyağı1 soğan1 diş sarımsak1 domates2 defneyaprağı1 çorba kaşığı elma sirkesiYarım demet pazı1 tutam tozşekerTuz
  • karabiber
Pazılı levrek Nasıl Yapılır

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp iyice süzün. Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin. Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.

Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.