ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ PAZILI LEVREK

Pazılı Levrek

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Levrek Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr levrek fileto2 çorba kaşığı zeytinyağı1 soğan1 diş sarımsak1 domates2 defneyaprağı1 çorba kaşığı elma sirkesiYarım demet pazı1 tutam tozşekerTuz
  • karabiber

Pazılı Levrek Nasıl Yapılır?

Soğan ve sarımsağı soyup kıyın. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

Bir kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Domates, defneyaprağı, elma sirkesi, şeker ve tuzu ekleyip kısık ateşte pişirin.

Pazıyı temizleyip bol suyla yıkayın. Süzgece alıp iyice süzün. Yarım kaşık zeytinyağını tavada ısıtıp pazıları 1 dakika soteleyin. Pazıları tavadan alıp kalan zeytinyağını ekleyin. Balık filetoları ilave edip iki taraflı kızartın. Üzerlerine tuz ve karabiber serpiştirin.

Pazıyı servis tabaklarına paylaştırın. Üzerine balıkları alıp domates sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!