ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ MANTARLI KARİDES GÜVEÇ

Mantarlı Karides Güveç

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Mantarlı Karides Güveç Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr mantar
  • 300 gr karides
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber

Mantarlı Karides Güveç Nasıl Yapılır?

  • Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın.
  • Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
  • Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
  • Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
  • Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
  • Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pul biber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Tereyağı ve sarımsakla aromalandırılmış karides güveç tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!