Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
15789 Tarif
Çocuk
379 Tarif
Çorba
1457 Tarif
Diyet
4445 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2672 Tarif
Hafif Yemekler
66 Tarif
İçecek
1474 Tarif
Pratik Yemek
7483 Tarif
Salata ve Meze
1557 Tarif
Sos
515 Tarif
Tatlı
10718 Tarif
Yöresel
2086 Tarif
Popüler Tarifler
Çardak Kebabı
Kaygana
Anasayfa
Tarifler
Balık Yemekleri
Mantarlı Karides Güveç
Mantarlı Karides Güveç
12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
10 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Editör Notu:
Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Soğanlama Tarifi
Muhallebili Milföy Tarifi
Latte Pasta Tarifi
Elmalı Rulo Pasta Tarifi
Üzümlü Kurabiye Tarifi
Mısır Gevrekli Islak Kek Tarifi
Turşuyu Ne Sertleştirir?
Kokina Buketi Nasıl Saklanır?
Atom Mezesi Yapmak İçin 5 Tüyo
Şef Hazer Amani Kimdir?
3 Aralık Masterchef Türkiye'de 4. Ceketi Kim Kazandı?
Un Helvası Yapmanın Püf Noktaları
Mantarlı Karides Güveç için
Malzemeler
500 gr mantar
300 gr karides
3 soğan
3 diş sarımsak
3 domates
2 sivribiber
4 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Mantarlı Karides Güveç
Nasıl Yapılır
Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın.
Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.
Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivri biber, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun.
Mantarları süzüp tavaya ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşar peynirini serpiştirin.
Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pul biber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.
Tereyağı ve sarımsakla aromalandırılmış
karides güveç tarifi
ne göz atabilirsiniz.
Tarif Kategorileri
Öğle Yemeği
Balık Yemekleri
Fırın Yemekleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Balık Yemekleri
55 Dakika
Palamut Ekşilisi Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
22 Dakika
Tereyağlı Karides Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Kağıtta Somon Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
30 Dakika
Tekir Buğulama Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
35 Dakika
Fırında Lüfer Tarifi
Selinhdr
Balık Yemekleri
60 Dakika
Tuzda Levrek Tarifi
Selinhdr
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Çerezleri Sıfırla
Teşekkür ederiz.