MANTARLI KARİDES GÜVEÇ

4 Kişilik
Hazırlama 20 dakika
Pişirme 10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Mantarlı karides güveç tarifi için malzemeler
  • 500 gr mantar
  • 300 gr karides
  • 3 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 3 domates
  • 2 sivribiber
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 50 gr tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
Mantarlı karides güveç hazırlanışı


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Sivribiberleri temizleyip doğrayın. Soğanları soyup küp doğrayın. Sarımsakları soyup ezin. Mantarları temizleyip kararmaması için limonlu suda bekletin.

Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Sırasıyla domates, sivribiber,tuz ve karabiberi ekleyip karıştırarak 5 dakika kavurun. Mantarları süzüp tavaya ilave edin.Suyunu bırakıp çekene kadar 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.

Küçük fırın kaplarına sırasıyla domates soslu mantar ve karidesleri kat kat yerleştirin. Üzerine kaşarpeynirini serpiştirin. Tereyağını küçük doğrayıp peynirin üzerine ilave edin. Pulbiber serpip fırına verin. Peynir eriyinceye kadar 10 dakika pişirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:20:47

karidesler daha önceden biraz pişirilecek mi?

Misafir12.10.2016 17:21:05

evet daha önceden karidesler pişirilecek mi_??????

Misafir12.10.2016 17:21:18

eger karidesleri marketlerden donmmus ayıklanmıs gıdı olarak alırsan onceden bı işlem yapmana gerek yok...domates soslu karısımın içinde biraz pisirebilirsin...zatren karidesler cok cabuk pişerler(kızartma olarak)....denizden çıkmiş sekilde karides alıyosanda evet onlara bi işlem gerekir...karidesleri güzelce yıka..bir tencere su ekle kaynat..suyun içine 2-3 yemek kaşıgı sirke ekle(fazla koku yayılmasın diye)kaynayan suya yıkanmıs karıdesleri at kabuklu bi şekilde....15 dk gectikten sonra pişmişmi diye kontrol et...zaten karidesler ğişmişse kabuklarından kolay ayrılır..

Misafir12.10.2016 17:23:58

evet.karidesler önce 15 dakika kaynar suda haşlanacak ve yemek pişmeye yakın 15 dakika önce yemeğin içine katılacak.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!