ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LİMON SOSLU HAMSİ SARMA

> LİMON SOSLU HAMSİ SARMA
4 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Limon soslu hamsi sarma tarifi için malzemeler
  • 1 kg hamsi 1 limon 1 demet maydanoz Tuz Sarmak için yeterli sayıda limon yaprağı Sos için: 2 limonun suyu 3 diş sarımsak Yarım su bardağı sıcak su 1 demet maydanoz Yarım su bardağı zeytinyağı Tuz Karabiber
Limon soslu hamsi sarma Nasıl Yapılır

 Hamsileri temizleyin. Kılçığını alıp hamsileri yıkayın ve süzgece alın. Limonu ince ince dilimleyin. Maydanozu yıkayıp saplarını ayırın. 

Hamsileri ikiye açarak düz bir tabağa yayın. Üzerlerine tuz ekip herbirine bir dilim limon ve bir-iki yaprak maydanoz ilave edin. İki ucu üst üste gelecek şekilde içe kıvırın. Balıkları limon yapraklarıyla sarıp kürdanla sabitleştirin ve tepsiye yerleştirin. 

Yarım bardak sıcak su, limon suyu, zeytinyağı, tuz, karabiber ve ezilmiş sarımsakları bir kasede karıştırın. Maydanozu iri iri kıyıp sosa ekleyin.

Balıkları dizdiğiniz tepsiye sosu gezdirerek dökün. Tepsiyi önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırına verip pişirin. Sıcak olarak servis yapın.


Şefin Yorumu :
Hamsi
Doğu Karadeniz balığıdır. Buğulama, tava ve tuzlaması, 30 çeşitten fazla yemeği yapılır. Hamsi, haşlanıp ezilir ve tuzlanarak ançuez yapılır.
Afiyet olsun.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.