ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LİGURİA USULÜ ÇİPURA

Liguria Usulü Çipura

Liguria usulü çipura

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

25 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Liguria Usulü Çipura Tarifi İçin malzemeler

  • 1 büyük boy çipura
  • 2 orta boy kabak
  • Yarım su bardağı galeta unu
  • 3-4 dal maydanoz
  • 3-4 dal fesleğen
  • 3-4 dal mercanköşk
  • 6 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Liguria Usulü Çipura Nasıl Yapılır?

  • Çipuranın içini ve pullarını temizleyip yıkayın. Bir tarafına 4-5 adet çapraz kesik atın.
  • Kabakları yuvarlak doğradıktan sonra ısıya dayanıklı fırın kabına yayın ve üzerine zeytinyağı gezdirin. Balığın kesikli tarafı dışa bakacak şekilde fırın kabına yerleştirin.
  • Maydanoz, fesleğen ve mercan köşkünü ince ince doğrayın. Sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırarak balığı bu karışımla tatlandırın.
  • Balığın üzerini galeta unuyla kaplayıp,zeytinyağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.

Dilerseniz, kolay bir şekilde hazırlanan nefis çipura ızgara tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!