ANASAYFA TARİFLER BALIK YEMEKLERİ LEVREK BURGER

Levrek Burger

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Levrek Burger Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg levrek
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • 5~6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 10 dal taze kişniş
  • Kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Çırpılmış yumurta
  • 1 avokado
  • Hamburger ekmeği

Levrek Burger Nasıl Yapılır?

  • Temizlenmiş ve yıkanmış levreğin suyunu süzün. Büyük bir tencerede hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
  • Küçük parçalara ayrılmış levrek, ekmek kırıntısının yarısı, yumurtalar, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın.
  • Kıyılmış taze soğan, kişniş, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan iri bir parça alıp yuvarlak, yassı köfte hazırlayın.
  • Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Köfteleri buzdolabında 2 saat dinlendirin. Geniş bir tavaya ayçiçek yağını alıp ısıtın.
  • Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayarak orta ateşte kızartın. Burger ekmeğini ikiye keserek ısıtın.
  • İçerisine Akdeniz yeşilliği, kalın bir dilim soğan ve köfteyi yerleştirin. Üzerine avokado sos dökerek diğer ekmek parçasını üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.
  • Avokado sos için; Bir olgun avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Bir kaşık yardımıyla içini çıkarın ve üzerine 1 limonun suyunu sıkıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip çatalla iyice ezerek sos haline getirin.



Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!