ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ BALIK YEMEKLERİ LEVREK BURGER

Levrek burger

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Levrek burger tarifi için malzemeler

  • 1 kg levrek
  • 1 su bardağı ekmek kırıntısı
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 2 diş sarımsak
  • 5~6 dal taze soğan
  • 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 2 limon
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 10 dal taze kişniş
  • Kırmızı soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Un
  • Çırpılmış yumurta
  • 1 avokado
  • Hamburger ekmeği

Levrek burger Nasıl Yapılır

Temizlenmiş ve yıkanmış levreğin suyunu süzün. Büyük bir tencerede hafif diri kalacak şekilde haşlayın. Küçük parçalara ayrılmış levrek, ekmek kırıntısının yarısı, yumurtalar, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın. Kıyılmış taze soğan, kişniş, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan iri bir parça alıp yuvarlak, yassı köfte hazırlayın. Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Köfteleri buzdolabında 2 saat dinlendirin. Geniş bir tavaya ayçiçek yağını alıp ısıtın. Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayarak orta ateşte kızartın. Burger ekmeğini ikiye keserek ısıtın. İçerisine Akdeniz yeşilliği, kalın bir dilim soğan ve köfteyi yerleştirin. Üzerine avokado sos dökerek diğer ekmek parçasını üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.

Avokado Sos
Bir olgun avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Bir kaşık yardımıyla içini çıkarın ve üzerine 1 limonun suyunu sıkıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip çatalla iyice ezerek sos haline getirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.