Levrek Burger

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
30 dakika
Pişirme
Süresi
20 dakika

Levrek Burger Tarifi İçin malzemeler
- 1 kg levrek
- 1 su bardağı ekmek kırıntısı
- 2 yumurta
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 diş sarımsak
- 5~6 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı rendelenmiş zencefil
- 2 limon
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 10 dal taze kişniş
- Kırmızı soğan
- Tuz
- Karabiber
- Un
- Çırpılmış yumurta
- 1 avokado
- Hamburger ekmeği
Levrek Burger Nasıl Yapılır?
- Temizlenmiş ve yıkanmış levreğin suyunu süzün. Büyük bir tencerede hafif diri kalacak şekilde haşlayın.
- Küçük parçalara ayrılmış levrek, ekmek kırıntısının yarısı, yumurtalar, limon suyu ve rendelenmiş limon kabuğunu bir kapta harmanlayın.
- Kıyılmış taze soğan, kişniş, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyerek iyice yoğurun. Harçtan iri bir parça alıp yuvarlak, yassı köfte hazırlayın.
- Tüm malzemeyi aynı şekilde hazırlayın. Köfteleri buzdolabında 2 saat dinlendirin. Geniş bir tavaya ayçiçek yağını alıp ısıtın.
- Köfteleri önce una, sonra çırpılmış yumurtaya son olarak da ekmek kırıntısına bulayarak orta ateşte kızartın. Burger ekmeğini ikiye keserek ısıtın.
- İçerisine Akdeniz yeşilliği, kalın bir dilim soğan ve köfteyi yerleştirin. Üzerine avokado sos dökerek diğer ekmek parçasını üzerine kapatın. Sıcak servis yapın.
- Avokado sos için; Bir olgun avokadoyu ikiye kesip çekirdeğini çıkarın. Bir kaşık yardımıyla içini çıkarın ve üzerine 1 limonun suyunu sıkıp tuz, karabiber ve zeytinyağı ilave edip çatalla iyice ezerek sos haline getirin.

Dergide bu ay neler var?